Следни испити

Јануари/Февруари
П В С Ч П С Н
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
сите

Новости

21 Јануари 2019

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Јануарска испитна сесија, се продолжува до Петок 25.01.2019 год.

повеќе

10 Јануари 2019

Почитувани студенти,

Срекна  Нова 2019 Година и многу здравје, среќа и успех.
Во прилог е годишен распоред на испити за јануарска, јунска и септемвриска сесија.
ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИ ЗА ЈАНУАРСКА СЕСИЈА Е ОД 14 ДО 18 ЈАНУАРИ 2019. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ И ВО iKnow  СИСТЕМОТ.
Оваа сесија се уплаќа по 300 денари за испити од летен семестар. Административна такса од 50 денари се уплаќа за сите испити.

повеќе

31 Декември 2018

Почитувани,

информирајте се  за ПРЕЛИМИНАРЕН ПОВИК за изразување интерес за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата за Академска 2019/2020, на следниот ЛИНК.

повеќе

30 Ноември 2018

Се известуваат студентите запишани на ВТОРИОТ ЦИКЛУС на студиската програма СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ дека за реализација на наставата на задолжителниот предмет МАТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ ВО СООБРАЌАЈОТ се закажани следните термини:
07.12.2018 во 12:00 h
14.12.2018 во 12:00 h
21.12.2018 во 12:00 h
28.12.2018 во 12:00 h
05.01.2019 во 12:00 h
12.01.2019 во 12:00 h
Наставата ќе се изведува во КАБИНЕТ број 4.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани, објавен е Четврт уписен рок за II циклус на студии и Трет уписен рок за III циклус на студии.

Пријавување за II циклус е на 12.11.2018 и 13.11.2018, а уписот е на 20.11.2018.

Пријавување за III циклус е на 12.11.2018, 13.11.2018 и 14.11.2018, а уписот е на 23.11.2018.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани студенти објавена е распоредот за Ноемвриска испитна сесија.

Распоред на испити за Ноемвриска испитна сесија.

повеќе

07 Ноември 2018

Почитувани студенти, во прилог ви е даден 

Конкурс за стипендија од Програмата за пракса на германското стопанство
Конкурсот е отворен до 13 ноември
Може да аплицирате онлајн на страната: 


https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/


Стипендирана пракса по струка во Германија, која воедно трае од три до шест месеци. Наменета е за студенти од трета и четврта година додипломски студии, мастер студии и докторски студии.

Информации може да најдете и овде.

 

повеќе

07 Ноември 2018

 

Одлука за прием на кандидати за Втор циклус студии по Сообраќајно-транспортно инженерство во учебната 2018/2019.

повеќе

31 Октомври 2018

Почитувани, на 06.11.2018 год. од 17-20 часот, на Технички факултет – Битола ќе се одржи презентација на тема Фотоволтаични Системи - Сите Одговори На Едно Место (Битола), организирана од  Ротари Клуб „Битола„ и „Широк сокак„, Технички факултет-Битола, Ефикс Електрикал.

Презентацијата и влезот се слободни.

Регистрација за присуство: info@efixelectrical.com.mk

Име и презиме, тел. број и електронска адреса.

повеќе

30 Октомври 2018

 Одлука за прием на кандидати на III циклус студии на Технички факултет во Вториот уписен рок 2018/19.

повеќе

12 Октомври 2018

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 17.10.2018год (среда).

повеќе

09 Октомври 2018

Почитувани студенти, во продолжение е да даден

О Г Л А С за доделување стипендии за студенти на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Битола.

повеќе

06 Октомври 2018

Информација за студентите на Втор циклус студии Сообраќај и транспорт

УПИСИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО ПРЕЗАПИШУВААТ ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР НА ВТОР ЦИКЛУС АКАДЕМСКИ СТУДИИ СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ, ќе започнат на 15.10.2018 год.

повеќе

03 Октомври 2018

Почитувани студенти, објавен е распоредот за настава за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за настава за академска 2018/2019.

повеќе

02 Октомври 2018

 

 

повеќе

01 Октомври 2018

Дополнителен конкурс за прв циклус студии - четврт уписен рок
(За кандидати со државна матура, со завршен испит или училишна матура. Пријавување на 03.10.2018 год.)

Конкурсот е даден на следниот линк.

повеќе

28 Септември 2018

Почитувани студенти,  објавен е распоредот за настава за Прв семестар за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за Прв семестар за академска 2018/2019.повеќе

26 Септември 2018

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2018 во 11,00 часот во Свечената сала во факултетот. Со овј чин започнува Новата академска 2018/19 година, а новите студенти1 стануваат академски граѓани на Република Македонија. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Соопштенија

14 Јануари 2019 -

Rezultati od vtor kolokvium i preliminarna lista na poeni po Angliski jazik

ТФБТ Резултати втор колоквиум и прелиминарна листа по Англсики јазик 01-20119

Р.бр.  бр.на инд.  првкол    втор прис през д.р    вкупно

1.

1110

80

80

/

/

/

80

2.

8248

41

45

10

1

2

56

3.

8261

51

10

10

/

/

/

4.

8272

41

51

10

1

/

57

5.

926

65

75

/

/

/

70

6.

8246

20

65

/

/

/

43

7.

8256

10

35

10

/

/

/

8.

5228

41

20

/

/

4

/

9.

8258

51

30

5

/

2

48

10.

5227

51

30

/

/

4

45

11

1120

41

41

5

/

/

45

12

5239

41

30

10

/

2

/

13

8264

41

0

5

/

2

/

14.

8247

51

41

10

1

/

57

15

1129

70

80

5

/

/

80

16

8251

80

80

10

1

2

91

17

8265

51

25

10

/

4

/

18

8253

65

41

/

1

2

56

19

8252

5

0

10

/

4

/

20

8267

80

30

5

1

4

65

21

8271

55

0

5

1

/

/

22

8254

51

80

10

/

/

72

23

8262

0

0

5

/

/

/

24

8244

41

80

10

/

/

71

25

5246

51

80

10

5

4

84

26

8266

5

0

`10

1

/

/

27

8268

45

10

10

1

4

/

28

5230

51

80

10

1

4

80

29

1130

0

/

/

/

/

/

30

5225

80

51

10

1

4

80

31

8257

41

0

10

1

/

/

32

8241

41

65

/

/

4

57

33

8245

51

60

10

1

4

71

34

8269

0

/

5

1

/

/

35

8259

0

/

/

/

/

/

36

5241

70

50

5

/

4

70

37

5248

51

80

5

/

4

74

38

5229

5

25

/

1

/

/

39

5231

65

70

10

3

2

84

40

8250

0

30

5

1

/

/

41

8263

0

/

10

1

/

/

42

5237

75

80

10

/

4

92

43

5234

75

80

10

7

4

99

44

5240

51

75

/

/

/

63

45

1114

0

0

/

/

/

/

Битола,14.01.2019                 од предм.наст

Машински

12 Јануари 2019 -

технолоШки постапки и операции - машински

 одржан на 11.01.2019 г. се:

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка 

Забелешка 

6603

Талевски Стефан

9

 

 

10

6608

Давчев Зоран

0

 

 

 

6609

Сирмев Горан

6

6

7

10

6611

Меровски Николче

0

 

 

 

6612

Илиевски Емилијан

0

 

 

 

6623

Богев Горан

8

 

 

10

 Тие што положија прв колоквиум за конечна оценка треба да ги напишат оние две задачи што ви дадов.


Разменувачи на топлина, машински, 24.12.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка

Забелешка

6634

Крстевски Димитар

0

 

 

 

6636

Рајков Иван

0-6

6

6

 

6638

Ристевски Бобан

0-6

0

 

 

6639

Митревски Мартин

0-6

 

 

 

6643

Костов Влатко

8

0

 

 

6645

Балтов Јован

0

 

 

 

6646

Трајческа Теодора

9-9

9

9

 

6649

Бошков Христијан

6

 

 

 

6651

Илиевски Дарко

0

 

 

 

6660

Фудуљаноски Христијан

7

0

 

 

 Паднатите од Кол.-2 за време на испитот ќе полагаат само задача од Кол.-2 (зачи НЕ цел испит). За конечна оцека плус една поголема треба семинарска.

Ред, проф. д-р. Кире ПОПОВСКИ

10 Јануари 2019 -

Promena na posetni saati kaj prof. d-r Viktorija Petkovska

Pocnuvajki od 10.01.2019 godina, terminot za posetni saati kaj prof.d-r Viktorija Petkovska vo sreda ke bide od 11.-12.30h.

Bitola, 10.01.2019                                                                                               Od predm. nast

Сообраќај и транспорт

08 Јануари 2019 -

СООПШТЕНИЕ

Предавањата по предметот Организација на ЈГП наместо на 10.01.2019 ќе се одржат во вторник на 15.01.2019 во 08.00 часот.

Одложувањето е заради немање греење на факултетот.

Проф. др. Никола Крстаноски

Предавањата по предметот Организација на ЈГП наместо на 10.01.2019 ќе се одржат во вторник на 15.01.2019 во 08.00 часот.

Одложувањето е заради немање греење на факултетот.

Проф. др. Никола Крстаноски

Сообраќај и транспорт

28 Декември 2018 -

Резултати од испитите одржани на ден 25.12.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

 

Индекс Оценка
54117 7
5473 7
8058 5+
8079 5+
8119 5+
8151 5+
8161 5+
5562 5+
8121 5+

* Забелешка:

Студентите со оценка “ 5+ “ да се јават кај проф. Стоимко Златковски или кај проф. Зоран Јошевски во текот на летниот семестар

Електротехнички

24 Декември 2018 -

ЕМП втор колоквиум

Вториот колоквиум по предметот Електромоторни погони ќе се одржи на 22.01.2019 во 10 ч.

Машински

24 Декември 2018 -

Разменувачи на топлина, 24.12.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка

Забелешка

6250

Грчаров Диме

0-0

 

 

 

6251

Грчарова Драгица

0-0

 

 

 

6634

Крстевски Димитар

0

 

 

 

6636

Рајков Иван

0-6

 

 

 

6638

Ристевски Бобан

0-6

 

 

 

6639

Митревски Мартин

0-6

 

 

 

6643

Костов Влатко

8

 

 

 

6645

Балтов Јован

0

 

 

 

6646

Трајческа Теодора

9-9

 

 

 

6649

Бошков Христијан

6

 

 

 

6651

Илиевски Дарко

0

 

 

 

6660

Фудуљаноски Христијан

7

 

 

 

 

д-р. Кире Поповски

Машински

24 Декември 2018 -

Разменувачи на топлина, 24.12.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка

Забелешка

6250

Грчаров Диме

0-0

 

 

 

6251

Грчарова Драгица

0-0

 

 

 

6634

Крстевски Димитар

0

 

 

 

6636

Рајков Иван

0-6

 

 

 

6638

Ристевски Бобан

0-6

 

 

 

6639

Митревски Мартин

0-6

 

 

 

6643

Костов Влатко

8

 

 

 

6645

Балтов Јован

0

 

 

 

6646

Трајческа Теодора

9-9

 

 

 

6649

Бошков Христијан

6

 

 

 

6651

Илиевски Дарко

0

 

 

 

6660

Фудуљаноски Христијан

7

 

 

 

 

д-р. Кире Поповски

Машински

17 Декември 2018 -

Разменувачи на топлина, 12.12.2018 - поправен испит

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

4363

Бошевски Горан

 

да дојди на консултации

5907

Ѓоргиевски Николче

 

да дојди на консултации

6198

Наумовски Зоран

 

не се појави на поправниот

6250

Грчаров Диме

 

за 6-ка ќе добие задача од Миличевиќ

6251

Грчарова Драгица

 

за 6-ка ќе добие задача од Миличевиќ

6273

Ристевски Николче

5

си пишувал ама се е грешно

6279

Тасевски Љупчо

 

за 6-ка ќе добие семинарска

6310

Ковачевиќ Виолета

 

за 6-ка ќе добие семинарска

Кире Поповски

Сообраќај и транспорт

14 Декември 2018 -

Резултати од испитите одржани на ден 11.12.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

 

Индекс Оценка
8121 6
<< previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |