Новости

02.12.2013

Информацијата се однесува на можноста за обезбедување на стипендии за мобилност на студенти и академски кадар. повеќе

25.11.2013

Јавна одбрана на докторска дисертација од кандидатот М-р Илир Мехмеди на тема: НОВ ПРИСТАП ВО ПРОЕКТИРАЊЕ НА СИСТЕМ НА ВОЗДУШНИ ПРАВЦИ КАКО ОСНОВА ЗА АВТОМАТСКО РАЗДВОЈУВАЊЕ НА ВОЗДУХОПЛОВИ повеќе

25.11.2013

Во среда 27.11 факултетот нема да работи, по повод денот на дрвото. Испитите се одлагаат од среда (27.11) за понеделник (02.12.2013 год.) во истите термини како што беше најавено. повеќе

25.11.2013

Гостувачко предавање на ТФБ од проф. д-р Сања Штајнер на 29.11.2013. повеќе

21.11.2013

Во рамките на соработката помеѓу УКЛО и ЕВН Македонија, во петок на 22.11.2013 година на ТФБ со почеток во 11 часот ќе се одржи предавање на тема "Приклучување на дисперзирано производство на дистрибутивната мрежа на ЕВН Македонија." повеќе

21.11.2013

Соопштение за организирање на 9-та Меѓународна конференција „Безбедност на сообраќајот во локалната заедница“. повеќе

11.11.2013

Почитувани студенти! Ве информираме дека е во тек спроведување на европско рангирање на квалитетот на високото образование, во рамките на U- multirank проектот. Со ова рангирање е опфатен и Универзитет Св."Климент Охридски"-Битола, односно Технички факултет - Битола со своите студиски програми на Машинскиот и Електротехничкиот отсек на прв и втор циклус на студии. повеќе

07.11.2013

Информација! Дополнителен уписен рок за втор и трет циклус. повеќе

26.10.2013

Информација за студиски престој на студенти од прв, втор, трет циклус во рамките на програмата CEPPUS. повеќе

25.10.2013

Во прилог е дополнителната ноемвриска испитна сесија повеќе

11.10.2013

Список на примени кандидати на III циклус студии во II уписен рок на Технички Факултет - Битола повеќе

08.10.2013

Наставата на II циклус (последипломски) студии по Информатика и компјутерска техника ќе започне на 17.10.2013 Четврток во 17:00 часот во просторија 412. Се молат студентите кои се пријавиле на II циклус студии најкасно до 15.10.2013 се запишат во Службата за студентски прашања. повеќе

08.10.2013

Сите кандидати кои се пријавија на вториот уписен рок за II циклус (последипломски) студии по Информатика и компјутерска техника се примени и можат ВЕДНАШ да се запишат во Службата за студентски прашања повеќе

30.09.2013

Достапен е повикот за пишување на истражувачки труд и Есеј во организација на УКЛО. Охрабрете се, пишувајте, аплицирајте....  повеќе

25.09.2013

Групи за студентите во прв семестар на отсекот за Информатика и компјутерска техника КНИ повеќе

20.09.2013

Трет уписен рок - конечна ранг листа прв циклус студии на Технички Факултет - Битола повеќе

19.09.2013

Трет уписен рок - прелиминарна ранг листа прв циклус студии на Технички Факултет - Битола
повеќе

18.09.2013

За студентите од ОСИТ кои го презапишаа предметот Основи на сообраќајното инженерство, се организира настава во СРЕДА, 7, 8 час и вежби - во ЧЕТВРТОК, 5,6 час во уч. 404. повеќе

15.09.2013

Слободни места на сите студиски програми за пријавување во трет уписен рок за А13-14, на 17.09.2014 год. Напомена - Може да се пријават и кандидати со завршена училишна матура..
повеќе

13.09.2013

Почитувани нови студенти! Ве покануваме да присуствувате на првиот свечен академски час на 16.09 во 10 часот, кој ќе се одржи во Амфитеатарот на Технички факултет - Битола. После поздравните говори се замолуваат студентите да се повлечат според студиската програма во следните простории: повеќе
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |