Новости

26.10.2014

Список на примени кандидати на III циклус од I и II уписен рок за академската 2014/15 год. преземи

повеќе

14.10.2014

Се известуваат студентите од сите години кои сеуште не се запишани во академската 2014/15 својата обврска да ја завршат до 17.10.2014 (петок). После тоа обврската ќе се регулира со дополнителна надокнада.

повеќе

29.09.2014

Во периодот од 14.9.2014 до 27.9.2014 година доц. д-р Даниела Колтовска од Технички факултет Битола, Отсек за сообраќај и транспорт, престојуваше на Универзитетот во Загреб, на Факултетот за сообраќајни науки (ФСН), во својство на гостин – предавач, во рамките на акцијата на EU COST TU1102.

повеќе

25.09.2014

Се известуваат студентите на втор циклус на студии од Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на семестар можат да го направат во периодот од 06.10.2014 година до 15.10.2014 година.

повеќе

19.09.2014

Објавен е распоредот за настава за академската 2014/2015 за сите студиски програми за непарните семестри

повеќе

17.09.2014

Конечните ранг-листи на пријавените кандидати во третиот уписен рок можете да ги симнете овде.

повеќе

10.09.2014

Третиот уписен рок ќе се спроведува на 15 Септември, 2014 г. Може да се конкурира и со училишна матура / завршен испит.
При пријавувањето најпрво е потребна електронска регистрација на http://upisi.uklo.edu.mk/ и внесување лични податоци и постигнат успех од средно образование.
После електронската регистрација треба да се достават следните документи:

повеќе

05.09.2014

Конечните ранг-листи на пријавените кандидати во вториот уписен рок можете да ги симнете овде.

повеќе

04.09.2014

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 09.09.2014 до 19.09.2014 год. 

повеќе

29.08.2014

ИНФОРМАТОР за идните студенти на Технички факултет

повеќе

26.08.2014

Вториот уписен рок ќе се спроведува на 01 и 02 Септември, 2014 г. Може да се конкурира и со училишна матура / завршен испит.
При пријавувањето најпрво е потребна електронска регистрација на http://upisi.uklo.edu.mk/ и внесување лични податоци и постигнат успех од средно образование.
После електронската регистрација треба да се достават следните документи:

повеќе

25.08.2014

Конкурси за запишување студенти на втор и трет циклус студии на универзитетот „Св. Климент Охридски" - Битола во академската 2014/2015 година:

повеќе

19.08.2014

Ранг листи од I уписен рок 2014/15 год.

повеќе

11.08.2014

Битолските студенти ќе стекнуваат германски искуства.

повеќе

16.07.2014

Конкурсот за новата Академска 2014/15 год.

повеќе

26.06.2014

Интервју на Академик Глигор Каневче и вонр.проф. д-р Владимир Мијаковски на тема „Ниска искористеност на обновливите енергетски извори во Македонија“, за Дојче Веле - Македонија

повеќе

10.06.2014

Отворен е повикот за ЕРАЗМУС+. 

повеќе

09.06.2014

Испитите кај проф. д-р Веселин Талевски, ќе се одржат на 16.06.2014 год. со почеток во 9:30 h (10:00.h). За дополнителни информации обратете се во Деканатот на ТФБ.

повеќе

07.06.2014

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТИТЕ КАЈ ПРОФ.ТАЛЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ ОДРЖАНИ НА ДЕН 02.06.2014

повеќе

03.06.2014

Почитувани,  Последното предавање на Проф. Д-р Мајкл Дозер од ЦЕРН ќе се одржи во среда (04.06.2014) од 11 часот. Насловот на ова предавање е Applications of antimatter и како додаток Ви ја испраќаме pdf. верзијата на истото. 

повеќе
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |