Новости

24.08.2012

Почитувани студенти ! Престојните уписи за повисоките години во академската 2012-2013 год. ќе бидат според следниот редослед: повеќе

23.08.2012

Прочитајте !!! Изворно превземена информација од дневниот весник Вест од 22.08.2012 год... повеќе

23.08.2012

Колеги матуранти - идни бруцоши!!! Искористете ја втората шанса, дојдете на 3 и 4 Септември да се запишите на една од студиските програми на Технички факултет. Не се двоумете! повеќе

21.08.2012

ПРВ УПИСЕН РОК - ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА ЗА УПИС НА СТУДЕНТИ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ 2012/2013 ГОДИНА НА ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ повеќе

21.08.2012

Соопштение - Кандидатите пријавени за запишување на студенти во прва година во првиот уписен рок 2012/2013 год. на Технички факултет – Битола кои нема да бидат примеи во државната или квотата со конфинасирање на студиската програма на која што конкурирале, можат во истиот уписен рок да се запишат на друга студиска програма на Технички факултет – Битола по нивен избор на која има слободни места. повеќе

15.08.2012

Почитувани идни студенти достапен ви е информаторот на Технички Факултет - Битола за академската 2012/2013 година.  повеќе

15.08.2012

ПОЧИТУВАНИ ИДНИ СТУДЕНТИ НА ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ – БИТОЛА! Добредојдовте на Технички факултет – Битола! Со цел да се олесни Вашето  пријавување во вториот уписен рок во Академската 2012-2013 год. дозволете да Ви ги дадеме следните информации:
повеќе

15.08.2012

Во рамките на успешната соработка на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола со ЕВН Македонија, а во насока на подобрување на компетенциите на студентите за нивно образование и усовршување во енергетскиот сектор, од страна на ЕВН Македонија беа доделени стипендии за студентите од студиската програма електро-енергетски системи на Техничкиот факултет Битола при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола.

повеќе

14.08.2012

На Технички Факултет - Битола на 16-ти и 17-ти август ќе се реализира првиот уписен рок за академската 2012-2013 година. Заинтересираните кандидати уште денес можат да се пријават на upisi.uklo.edu.mk повеќе

09.08.2012

Почитувани студенти! Достапна е септемвриската сесија за 2011-2012. Ви посакуваме успех!

повеќе

31.07.2012

Почитувани студенти, ве информираме дека септемвриската сесија ќе започне на 20.08.2012 година и ќе трае заклучно со 14.09.2012 година.

повеќе

05.07.2012

Почитувани студенти кои дипломиравте или ќе дипломирате во иднина. Ве информираме дека Уверението за положени испити ќе може да го подигнете најмалку пет дена после дипломирањето.

повеќе

05.07.2012

Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии во академската 2012/2013 повеќе

02.07.2012

Ве Информираме дека на 05,07,2012 година со пчеток во 12 часот, во простоиите на ТФБ ќе се одржи промоција на дипломирани студенти на прв и втор циклус на студии.

повеќе

17.06.2012

СООПШТЕНИЕ - Почнувајќи од учебната 2012/13 година, на Отсекот за информатика и компјутерска техника при Техничкиот факултет – Битола, ќе се организираат: повеќе

13.06.2012

Се информираат сите студенти од прва и втора година на Отсекот за графичко инженерство дека факултетот обезбеди места за обавување на практична настава во АД „Киро Дандаро“ - Битола. Објектот се наоѓа на ул.„Градски стадион“ бб Битола, во близина на градскиот парк. повеќе

11.06.2012

Се информираат студентите од Машински отсек, Отсекот за индустриско инженерство и менаџмент, Отсекот за информатика и компјутерска техника, Отсекот за сообраќајно транспортно инженерство, дека факултетот обезбеди места за обавување на практична настава во ЈП „Комуналец“ - Битола. Објектот се наоѓа на ул.„16“ бб Битола, под линијата - населба Карпош.  повеќе

08.06.2012

Ве известуваме дека УКЛО го обнови своето членство во MEB (Македонски електронски библиотеки). Исто така, сите заинтересирани повторно ќе имаат можност бесплатно да ја користат EBSCO базата.

повеќе

05.06.2012

Студентите од отсекот за информатика и компјутерска техника кои се заинтересирани студентската пракса да ја спроведуваат на Технички факултет да се пријават во кабинет 413 или преку електронска пошта на admin@tfb.edu.mk повеќе

30.05.2012

Студентите кои се спремаат за одбрана на самостојниот проект (дипломска работа), задолжително треба да имаат образец потпишан од референтот на отсекот и секретарот на факултетот (Мирјанка Илиевска), кој го доставуваат до Менторот и потоа се закажува термин за одбрана.
повеќе
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |