Новости

05.12.2012

На ден 06,12,2012 година во просториите на Технички Факултет почесниот професор Д-р Мајкл Дозер, светски истражувач кој работи во најголемиот истражувачки центар Церн, Швајцарија, ќе одржи предавање на тема од областа на Физиката на елементарна честичка.  повеќе

03.12.2012

Испит по СМС и ИКТ во образование кај проф. д-р Линда Стојановска 11,12,2012 година почеток 10 часот повеќе

24.11.2012

Конкурс за партиципација на високообразовни установи на CEEPUS мрежите за академската 2013/14 год.
повеќе

24.11.2012

Одлука  за запишување на студенти на трет циклус студии на Технички факултет – Битола во прв и втор уписен рок, 2012/2013 повеќе

24.11.2012

Одлука за запишување на студенти на трет циклус студии на Технички факултет – Битола во трет уписен рок, 2012/2013 повеќе

23.11.2012

Ве информираме дека на ден 26,11,2012 година со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ТФБ, ќе гостуваат претставници од УКЛО кој изворно ќе пренесат информации за инзвонредите можности за студентската мобилност во рамките на проектите SIGMA и BAZELIUS.

повеќе

20.11.2012

Информација за активностите на акцијата - Ден на дрвото. Се повикуваат студентите и вработените на ТФБ за масовно учество на акцијата која ќе се одржи на ден 21.11.2012 година. За таа цел Општина Битола организира бесплатен превоз на сите учесници.

повеќе

19.11.2012

СООПШТЕНИЕ -   Почитувани студенти од отсекот за ИНФОРМАТИКА И КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА, ве информираме дека на ден 20.11.2012 година од 9 часот во Амфитеатарот на ТФБ, господинот м-р Стојанчо Чавдаров ќе одржи гостувачко предавање од областа на Компјутерски мрежи.  повеќе

19.11.2012

Се известуваат студентите дека сите активности кои се закажани среда на 21.11.2012 година целосно се презакажуваат за сабота 24.11.2012 година (предавања и испити)

повеќе

13.11.2012

Во рамките на предизборната кампања за избор на нов Претседател на СПУКО, се известуваат студентите дека на ден 14.11.2012 година (среда) во холот на Технички факултет Битола.
повеќе

07.11.2012

Соопштение  - се известуваат студентите кои аплицирале за добивање на ваучер и се на листата објавена од Министерството за образование и наука на РМ, на ден 12.11.2012 година (понеделник) да се јават лично во Технички Факултет Битола од 8 до 12 часот за подигнување на ваучер. Со себе задолжително да носат лична карта и индекс.

повеќе

07.11.2012

Во тек е трет уписен рок за трет циклус на студии и трае до 09,11,2012 година повеќе

06.11.2012

Почитувани студенти од отсекот за информатика и компјутерска техника! Ве информираме дека на ден 20,11,2012 година од 9 часот во Амфитеатарот на ТФБ, г-динот Стојанчо Чавдаров ќе одржи гостувачко предавање од областа на Компјутерски мрежи, мрежна безбедност

повеќе

02.11.2012

IV Уписен рок за студирање на Втор циклус.....Пријавувањето на кандидатите ќе се спроведува од 12-ти до 19-ти ноември, а запишувањето на примените кандидати ќе се реализира на 21 ноември 2012 година. повеќе

01.11.2012

Се информираат студентите дека испитите кај пензионираниот професор Д-р Јосиф Талевски во дополнителната ноемвриска сесија ќе се одржат кај Д-р Верица Данчевска.

повеќе

30.10.2012

РАСПОРЕД ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА НОЕМВРИСКА  ИСПИТНА СЕСИЈА ВО УЧЕБНАТА 2012/2013 година повеќе

30.10.2012

Претставништвото на Германската стопанска комора во Македонија и меѓународната фондација Борис Трајковски ја спроведуваат програмата за стипендии на Германското стопанство за 2013 година.  повеќе

24.10.2012

ЛТХ ЛЕАРНИЦА Охрид, производствено претпријатие во автомобилската индустрија и членка на ЛТХ Кастинг Груп, вработува машински инженери повеќе

24.10.2012

Сите кандидати кои се пријавија на конкурсот за II циклус студии по ИКТ ги исполнуваат условите и можат веднаш да се запишат во Службата за студентски прашања.
повеќе

24.10.2012

Наставата на  II циклус студии по Информатика и компјутерска техника ќе започне во Понеделник 29.10 во 17:00 часот во просторија 412 со заеднички час на запишаните студенти и сите професори кои предаваат на II циклус студии. повеќе
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |