Новости

19.02.2013

Се информираат студентите од Технички факултет - Битола, (особено од Машински отсек) дека на 20.02.2013 год. ќе се одржи информативно предавање од страна на Директорот на ЛТХ Леарница ДООЕЛ - Охрид, м-р Роберт Водушек, во свечената просторија на четврт спрат 414 со почеток во 12 часот. Се покануваат сите заинтересирани студенти за присуство.Целта на предавњето е запознавање на студентите со компанијата, како и можности за нивно идејно стипендирање и вработување. повеќе

13.02.2013

Информација за студентите од студиските програми Графичко инженерство и Индустриски менаџмент - втор семестар. Изборот на изборните предмети од листата на УКЛО ќе се врши на 18.02.2013 год, за време на наставата.
повеќе

13.02.2013

Се информираат студентите од втор семестар за листата на изборни предмети од ТФБ и УКЛО.
повеќе

09.02.2013

Почитувани студенти! Во прилог е распоредот за настава за летен семестар А12-13.
повеќе

07.02.2013

Почитувани студенти! Официјалниот распоред за настава на летен семестар ќе биде истакнат сабота на 09.02.2013 година.

повеќе

07.02.2013

Се информираат студентите дека испитите Сообраќајно транспортно право, Основи на право, трговски друштва и договори за превоз, Деловно право, Етика, Наука за општеството, Дефендологија, ќе се одржат на 13.02.2013 год. во 11 часот во училница 12. Испитите ќе се полагаат кај проф. д-р Веселин Талевски.

повеќе

30.01.2013

Се известуваат студентите дека летниот семестар започнува на ден 11.02.2013 година. Распоредот за настава благовремено ќе биде објавен. повеќе

21.01.2013

Повици за пријавување на подготвителни посети, за студентска мобилност и за мобилност на акaдемски кадар за академската 2013/2014 год. во рамките на програмата ЕРАЗМУС повеќе

16.01.2013

Се информираат студетите дека испитот на 04.02.2013 година кај ред. проф. д-р СтојанчеНусев во 12 и 30 часот во просторија 313, на барање на студентите се презакажува за истиот дена во 15 часот во Амфитеатар.

повеќе

10.01.2013

Правила за спроведување на јануарска испитна сесија  2012/2013

повеќе

10.01.2013

Почитувани студенти! Информацијата се однесува на динамиката на запишување во парен семестар.
повеќе

31.12.2012

Им се соопштува на студентите од Машинскиот отсек, отсекот за Мехатроника и отсекот за Индустриски менаџмент, дека 2. колоквиум по Статика и Кинематика/Техничка механика закажан за 10.01.2013 се одлага заради фактот што сите активности на факултетот се одложени за после 14.01.2013. Новиот термин за полагање е 17.01.2013 со почеток во 10 часот.
повеќе

30.12.2012

Многу здравје, успех, среќа и младешка радост нека ве пратат Вас и вашите сакани во годината која доаѓа! За многу години драги студенти! повеќе

30.12.2012

Почитувани студенти! Достапна Ви е јануарската испитна сесија за 12-13. Правилата за начинот на спроведување на сесијата ќе бидат дополнително истакнати. повеќе

27.12.2012

Посетните саати на наставниците и соработниците во Технички факултет - Битола, предвидени за пеиродот од 02.01.2013 заклучно со 11.01.2013 год., се одлагаат за термини после 14.01.2013 година. повеќе

27.12.2012

Пичитувани студенти конечната јануарска сесија ќе биде истакната на 30,12,2012 година и ќе биде во периодот од 21,01,2013 до 11,02,2013. Правилата за спроведување ќе бидат дополнително објавени. повеќе

19.12.2012

Дополнителен список со кандидати кои добиле ваучер. Се молат сите кандидати кои се на списоците за добивање на ваучер најитно да ги подигнат од студентски прашања или од библиотека на Технички Факултет - Битола од 20,12,2012 година од 9 часот повеќе

18.12.2012

Се известуваат сите студенти кои добиле ваучер дека утре на ден 20,12,2012 година од 9 до 11 часот во просториите на Технички Факултет - Битола  ќе се делат ваучерите.  Список со студенти кои добиле ваучери повеќе

17.12.2012

Во рамките на промотивната обиколка на  универзитетите од Западен Балкан, претставници на универзитетите од ЕУ - ЗА СТУДЕНТИТЕ И АКАДЕМСКИТЕ КАДРИ НА УКЛО ќе одржат  ЦЕНТРАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕРАЗМУС МУНДУС АКЦИЈА 2 ПРОГРАМАТА ИНФО САЕМ 18 декември (вторник) со почеток во 10,00 часот во амфитеатарот на Техничкиот факултет 

повеќе

16.12.2012

На 17.12.2012 год Амфитеатарот на ТФБ ќе се одржи интересно предавање како вовед во идејно предвидената Обука за пилоти, Предавањето ќе го одржат стручни лица од Министерство за одбрана и  Центарот за обука на пилоти е наменет за селекција и обука на пилоти за потребите на АРМ.

повеќе
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |