Новости

30.12.2012

Почитувани студенти! Достапна Ви е јануарската испитна сесија за 12-13. Правилата за начинот на спроведување на сесијата ќе бидат дополнително истакнати. повеќе

27.12.2012

Посетните саати на наставниците и соработниците во Технички факултет - Битола, предвидени за пеиродот од 02.01.2013 заклучно со 11.01.2013 год., се одлагаат за термини после 14.01.2013 година. повеќе

27.12.2012

Пичитувани студенти конечната јануарска сесија ќе биде истакната на 30,12,2012 година и ќе биде во периодот од 21,01,2013 до 11,02,2013. Правилата за спроведување ќе бидат дополнително објавени. повеќе

19.12.2012

Дополнителен список со кандидати кои добиле ваучер. Се молат сите кандидати кои се на списоците за добивање на ваучер најитно да ги подигнат од студентски прашања или од библиотека на Технички Факултет - Битола од 20,12,2012 година од 9 часот повеќе

18.12.2012

Се известуваат сите студенти кои добиле ваучер дека утре на ден 20,12,2012 година од 9 до 11 часот во просториите на Технички Факултет - Битола  ќе се делат ваучерите.  Список со студенти кои добиле ваучери повеќе

17.12.2012

Во рамките на промотивната обиколка на  универзитетите од Западен Балкан, претставници на универзитетите од ЕУ - ЗА СТУДЕНТИТЕ И АКАДЕМСКИТЕ КАДРИ НА УКЛО ќе одржат  ЦЕНТРАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕРАЗМУС МУНДУС АКЦИЈА 2 ПРОГРАМАТА ИНФО САЕМ 18 декември (вторник) со почеток во 10,00 часот во амфитеатарот на Техничкиот факултет 

повеќе

16.12.2012

На 17.12.2012 год Амфитеатарот на ТФБ ќе се одржи интересно предавање како вовед во идејно предвидената Обука за пилоти, Предавањето ќе го одржат стручни лица од Министерство за одбрана и  Центарот за обука на пилоти е наменет за селекција и обука на пилоти за потребите на АРМ.

повеќе

05.12.2012

На ден 06,12,2012 година во просториите на Технички Факултет почесниот професор Д-р Мајкл Дозер, светски истражувач кој работи во најголемиот истражувачки центар Церн, Швајцарија, ќе одржи предавање на тема од областа на Физиката на елементарна честичка.  повеќе

03.12.2012

Испит по СМС и ИКТ во образование кај проф. д-р Линда Стојановска 11,12,2012 година почеток 10 часот повеќе

24.11.2012

Конкурс за партиципација на високообразовни установи на CEEPUS мрежите за академската 2013/14 год.
повеќе

24.11.2012

Одлука  за запишување на студенти на трет циклус студии на Технички факултет – Битола во прв и втор уписен рок, 2012/2013 повеќе

24.11.2012

Одлука за запишување на студенти на трет циклус студии на Технички факултет – Битола во трет уписен рок, 2012/2013 повеќе

23.11.2012

Ве информираме дека на ден 26,11,2012 година со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ТФБ, ќе гостуваат претставници од УКЛО кој изворно ќе пренесат информации за инзвонредите можности за студентската мобилност во рамките на проектите SIGMA и BAZELIUS.

повеќе

20.11.2012

Информација за активностите на акцијата - Ден на дрвото. Се повикуваат студентите и вработените на ТФБ за масовно учество на акцијата која ќе се одржи на ден 21.11.2012 година. За таа цел Општина Битола организира бесплатен превоз на сите учесници.

повеќе

19.11.2012

СООПШТЕНИЕ -   Почитувани студенти од отсекот за ИНФОРМАТИКА И КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА, ве информираме дека на ден 20.11.2012 година од 9 часот во Амфитеатарот на ТФБ, господинот м-р Стојанчо Чавдаров ќе одржи гостувачко предавање од областа на Компјутерски мрежи.  повеќе

19.11.2012

Се известуваат студентите дека сите активности кои се закажани среда на 21.11.2012 година целосно се презакажуваат за сабота 24.11.2012 година (предавања и испити)

повеќе

13.11.2012

Во рамките на предизборната кампања за избор на нов Претседател на СПУКО, се известуваат студентите дека на ден 14.11.2012 година (среда) во холот на Технички факултет Битола.
повеќе

07.11.2012

Соопштение  - се известуваат студентите кои аплицирале за добивање на ваучер и се на листата објавена од Министерството за образование и наука на РМ, на ден 12.11.2012 година (понеделник) да се јават лично во Технички Факултет Битола од 8 до 12 часот за подигнување на ваучер. Со себе задолжително да носат лична карта и индекс.

повеќе

07.11.2012

Во тек е трет уписен рок за трет циклус на студии и трае до 09,11,2012 година повеќе

06.11.2012

Почитувани студенти од отсекот за информатика и компјутерска техника! Ве информираме дека на ден 20,11,2012 година од 9 часот во Амфитеатарот на ТФБ, г-динот Стојанчо Чавдаров ќе одржи гостувачко предавање од областа на Компјутерски мрежи, мрежна безбедност

повеќе
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |