Новости

10.04.2013

Се известуваат сите студенти кои прв пат се запишале на Технички Факултет - Битола во учебната 2012 - 2013 година да почнат да го користат системот со студентски сервиси https:\\iknow.uklo.edu.mk

повеќе

20.03.2013

Априлска испитна сесија во учебната 12/13. повеќе

12.03.2013

Интересна информација за студентите.... повеќе

12.03.2013

Во периодот 26 - 30.8.2013 во Охрид ќе се одржи II Меѓународна летна школа за интегриран транспорт: „Иновативни технологии и интегриран транспорт“. повеќе

04.03.2013

Предавање по предметот ИКТ во образование: Сабота 9 Март во 10:30 СМС: Сабота 9 Март во 12:30 Бидете навреме! Присуството е препорачано!

повеќе

25.02.2013

Почитувани студенти! Ве информираме дека согласно одржаната презенатација на ЛТХ Леарница - Охрид минатата недела, превземете ја следната информација која се однесува на можностите кои се нудат од нивна страна....
повеќе

22.02.2013

Се известуваат студентите од електротехничкиот отсек дека на 27.02.2013 год. (среда) ќе се одржи предавање од страна на м-р Цано Јошевски, вработен во РЕК Битола, во просторијата бр. 205 со почеток во 10.30 часот. повеќе

20.02.2013

Распоред на настава дополнет со термини за вежби - летен семестар 2012/2013 повеќе

19.02.2013

Се информираат студентите од Технички факултет - Битола, (особено од Машински отсек) дека на 20.02.2013 год. ќе се одржи информативно предавање од страна на Директорот на ЛТХ Леарница ДООЕЛ - Охрид, м-р Роберт Водушек, во свечената просторија на четврт спрат 414 со почеток во 12 часот. Се покануваат сите заинтересирани студенти за присуство.Целта на предавњето е запознавање на студентите со компанијата, како и можности за нивно идејно стипендирање и вработување. повеќе

13.02.2013

Информација за студентите од студиските програми Графичко инженерство и Индустриски менаџмент - втор семестар. Изборот на изборните предмети од листата на УКЛО ќе се врши на 18.02.2013 год, за време на наставата.
повеќе

13.02.2013

Се информираат студентите од втор семестар за листата на изборни предмети од ТФБ и УКЛО.
повеќе

09.02.2013

Почитувани студенти! Во прилог е распоредот за настава за летен семестар А12-13.
повеќе

07.02.2013

Почитувани студенти! Официјалниот распоред за настава на летен семестар ќе биде истакнат сабота на 09.02.2013 година.

повеќе

07.02.2013

Се информираат студентите дека испитите Сообраќајно транспортно право, Основи на право, трговски друштва и договори за превоз, Деловно право, Етика, Наука за општеството, Дефендологија, ќе се одржат на 13.02.2013 год. во 11 часот во училница 12. Испитите ќе се полагаат кај проф. д-р Веселин Талевски.

повеќе

30.01.2013

Се известуваат студентите дека летниот семестар започнува на ден 11.02.2013 година. Распоредот за настава благовремено ќе биде објавен. повеќе

21.01.2013

Повици за пријавување на подготвителни посети, за студентска мобилност и за мобилност на акaдемски кадар за академската 2013/2014 год. во рамките на програмата ЕРАЗМУС повеќе

16.01.2013

Се информираат студетите дека испитот на 04.02.2013 година кај ред. проф. д-р СтојанчеНусев во 12 и 30 часот во просторија 313, на барање на студентите се презакажува за истиот дена во 15 часот во Амфитеатар.

повеќе

10.01.2013

Правила за спроведување на јануарска испитна сесија  2012/2013

повеќе

10.01.2013

Почитувани студенти! Информацијата се однесува на динамиката на запишување во парен семестар.
повеќе

31.12.2012

Им се соопштува на студентите од Машинскиот отсек, отсекот за Мехатроника и отсекот за Индустриски менаџмент, дека 2. колоквиум по Статика и Кинематика/Техничка механика закажан за 10.01.2013 се одлага заради фактот што сите активности на факултетот се одложени за после 14.01.2013. Новиот термин за полагање е 17.01.2013 со почеток во 10 часот.
повеќе
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |