Новости

15.06.2013

Одржана промоција на дипломирани студенти на прв и втор циклус на студии на ТФБ. 
повеќе

13.06.2013

Техничкиот Факултет - Битола доби решение за овластување за вршење на обука за полагање на стручен испит за управување и/или поставување со цврст отпад. 
повеќе

11.06.2013

Соопштение На 14.06.2013 год. со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ТФБ ќе се одржи промоција на дипломирани студенти.
Се покануваат сите заинтересирани да присуствуваат на овој свечен чин.
повеќе

10.06.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА КОМБИНИРАНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СУШЕЊЕ НА ОВОШЈА И ЗЕЛЕНЧУЦИ И ДРУГИ БИОМАТЕРИЈАЛИ МАТЕРИЈАЛИ Четврток 20.06.2013 11-12 часот, Сала 412, Технички факултет Битола повеќе

05.06.2013

ВО РАМКИТЕ НА ЕРАЗМУС - ПРОГРАМАТА ЗА МОБИЛНОСТ НА СТУДЕНТИ И АКАДЕМСКИ КАДАР, КАКО ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” - БИТОЛА ОБЈАВУВА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТСКА И АКАДЕМСКА МОБИЛНОСТ АКАДЕМСКА 2013/2014 ГОДИНА КРАЕН РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ: 21 ЈУНИ 2013

повеќе

05.06.2013

Практикантска работа во ЕВН Македонија за студенти од електротехнички отсек и отсекот за информатика и компјутерска техника повеќе

03.06.2013

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2013/2014 ГОДИНА повеќе

28.05.2013

Можност за студентска пракса во Народна Банка на Република Македонија.
повеќе

17.05.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА ГОРИВНИ ЌЕЛИИ Во вторник на 21.05.2013 год., со почеток во 13:30 часот на Техничкиот факултет во Битола, во сала 412, претставник на истражувачката фирма Heliocentris од Германија ќе одржи предавање на тема „Горивни ќелии“. Се покануваат сите заинтересирани професори, соработници и студенти да присуствуваат на предавањето. повеќе

17.05.2013

Почитувани студенти достапна е јунската испитна сесија  повеќе

17.05.2013

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ ЗАПИШАНИ ПО ПРВ ПАТ ВО ПРВА ГОДИНА НА СИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЌЕ СЕ СПРОВЕДУВА СО ПРИМЕНА НА iKNOW СИСТЕМОТ СО СТУДЕНТСКИ СЕРВИСИ .
повеќе

10.05.2013

Информацијата се однесува за можноста за добивање на стипендија од EVN, за студентите запишани по прв пат во прва година на Електротехничкиот отсек

повеќе

09.05.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА КАКО ДА СЕ ПОДГОТВИ, ПРИЈАВИ И ПУБЛИКУВА ТРУД ЗА НАУЧНО СПИСАНИЕ повеќе

09.05.2013

На 10.05.2013 год. на плоштадот Магнолија на познатиот Широк сокак во преубавата Битола, во организација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола,  ќе се одржи настанот Отворен ден под мотото „Студирајте на УКЛО“.... Се покануваат сите заинтересирани да ги посетат штандовите каде секоја единица на Универзитетот ќе биде претставена и достапна за подетални информации.. Ве очекуваме...
повеќе

07.05.2013

Почитувани студенти од прв и втор циклус на студии на ТфБ, Ве информираме дека на 08.05.2013 год. со почеток во 11 часот во свечената сала на 4 спрат, Академик Глигор Каневче ќе одржи предавање на тема Eнергетиката во Македонија - состојби и перспективи. Се покануваат сите заитересирани студенти да присуствуваат на предавањето.  повеќе

29.04.2013

Почитувани студенти! Среќни Велигденски празници! Имајте многу здравје, среќа и успех во студирањето. повеќе

29.04.2013

Почитувани студенти! Наставата предвидена за четврток на 02.05.2013 год., ќе се одржи дополнително во договор со предметните наставници.
повеќе

23.04.2013

Kонкурс за запишување студенти во прва година на Технички Факултет - Битола за студиската 2013/2014 година. Дојдете да студирате на Технички факултет - Битола на една од понудените студиски програми повеќе

22.04.2013

Информацијата се однесува на студентите од прва, втора и трета година на сите студиски програми, за обавување на задолжителна практична настава во Академската 2012-13 год.
повеќе

10.04.2013

Во рамките на кампањата Get Online Week, корпорацијата Мајкрософт, како еден од поддржувачите, донира 2.000 бесплатни ваучери за полагање испити за сертификација на Microsoft Technology Associate (MTA).

повеќе
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |