Новости

20.01.2023

09.01.2023

СООПШТЕНИЕ

Вториот колоквиум по Англиски јазик ќе се одржи на 18.01.(среда) во 11.00 часот.

Доцент д-р Лела Ивановска

повеќе

12.12.2022

16.11.2022

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека цената за пријавување на испити во  ноемвриска испитна сесија е 600 ден.

повеќе

11.11.2022

Почитувани студенти,

Во прилог е распоред на испити во Ноемвриска испитна сесија 2022/2023г.

Ноемвриска испитна сесија 2022/2023г.

повеќе

07.10.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Конечна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Четврт уписен рок.

Конечна ранг листа

повеќе

04.10.2022

С О О П Ш Т Е Н И Е  за студенти во прва година

Се известуваат студентите во прва година дека им се креирани укло мејлови на G-mail платформата кои можат да ги користат за службена комуникација.

Мејловите со лозинките се запишани на последната страница од индексот.

Истовремено истите мејлови и лозинки се користат за влез во електронското досие во I-Know системот заради пријавување на испити и сл.

Се замолуваат студентите да направат влез во мeјлот и во електронското досие, и доколку имаат проблем да се обратат во службите за студентски прашања (кај Валентина Шафкуловска).

Со почит,

       Технички факултет - Битола

повеќе

30.09.2022

Почитувани студенти,  

објавен е распоредот за настава за I, III, V и VII семестар за академската 2022/2023 за сите студиски програми. 

Распоред за I, III, V и VII семестар за академска 2022/2023

повеќе

29.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Конечна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Трет уписен рок.

Конечна ранг листа

повеќе

28.09.2022

Почитувани студенти,

-Уписот на зимски семестар ќе започне во среда 28.09.2022 год. и ќе трае до 10.10.2022 год.;

-Студентите задолжително ги внесуваат  запишаните и презапишаните ( задолжителни и изборни) предмети во индексот;

-Студентите кои нема да се придржуваат на рокот за запишување на  семестар ќе плаќаат надомест за ненавремен упис на семестар;

-Пред запишувањето, студентите задолжително е потребно да ги пополнат анкетните прашалници кои се генерирани во нивното електронско досие во  I Know софтверот за предметите од парните семестри.

 - Студентите треба да ја имаат завршено обврската за практична настава;

 -  Освен редовните уплати за партиципација и материјали за упис, потребно е да се уплатат 100 ден. за Универзитетско студентско собрание и 100 ден. за Факултетско студентско собрание, како и 100 ден. за колективно осигурување.

Со почит,

Технички факултет - Битола

повеќе

27.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Трет уписен рок.

Прелиминарна ранг листа

повеќе

27.09.2022

Почитувани бруцоши, студенти запишани во прва година на ТФБ,

Ние, професорите и студентите на ТФБ убедени дека генерациите коишто доаѓаат се секогаш подобри, имаме посебна чест и задоволство да ве поканиме на 

Првиот академски час за генерацијата бруцоши 2022/23

3.10.2022 (понеделник) во 11 часот во Амфитеатарот на

Технички факултет -  Битола

повеќе

26.09.2022

21.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Конечна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Втор уписен рок.

Конечна ранг листа

повеќе

19.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Втор уписен рок.

Прелиминарна ранг листаповеќе

06.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Конечна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Прв уписен рок.

Конечна ранг листа

повеќе

01.09.2022

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2022/23г. на Технички факултет-Битола во Прв уписен рок.

Прелиминарна ранг листаповеќе

24.08.2022

 

Конкурс за избор на студенти за спроведување на надворешна евалуација на високообразовните установи и студиски програми

За повеќе информации отворете тука.

 

повеќе

08.07.2022

Почитувани студенти,

Во прилог е распоредот на испити во Септемвриска испитна сесија 2021/2022г.

Септемвриска испитна сесија 2021/2022г.

повеќе

05.07.2022

ВАЖНО - соопштение за административни работи

Се известуваат студентите дека за сите административни услуги претходно треба да се обраќаат на телефоните:

075 295 713 (Љупка), 075 295 710 (Тина)  или 072 319 388 (Валентина);

или на е-маил :

ljupka.micevska@tfb.uklo.edu.mk

tina.nuseva@tfb.uklo.edu.mk

valentina.safkulovska@tfb.uklo.edu.mk за да истите по можност бидат реализирани по електронски пат.

повеќе
<< previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |